Hoppa till sidans innehåll

Gradering


Gradering för Frölunda Tigers

För er som har nybörjartigrar gäller:

- Det är lite som en uppvisning, lite som ett prov med gruppfoto efteråt
- Barnen vänjer sig vid att ”prestera” vid ett tillfälle som detta. Det är en mjukstart för graderingar senare, till högre bälten men också för tex prov i skolan
- Man kan ta ikapp den vid uppsamlingsgradering men inte spara på sig flera terminers gradering och ”komma ikapp” ifall man väljer att inte gradera sig. 

**********

Barn över 8 år och vuxna

 

Graderingsläger
Graderingsläger kommer att hållas i Frölunda Taekwon-Do:s lokaler (August Barks gata 2, Frölunda). Läger är obligatoriskt från 3 Kup (nuvarande grad). För de som skall göra en testgradering för Dan-grad så sker även det på läger. Lägret börjar kl 09:00 och håller på fram till omkring 16:00. Va där i god tid!

OBS! Samtliga ordinarie pass är inställda dessa dagar.

Gradering kvällstid
Kvällsgraderingarna kommer att hållas i Frölunda Taekwon-Do:s lokaler (August Barks gata 2, Frölunda). Barn upp till 12 år kommer att gradera sig först med preliminär start kl 18:00. Vuxna kommer preliminärt starta kl 20:00. Vuxna bör vara på plats ca 1 tim före (ifall barnen blir klara snabbt). Graderingen tar ca 30-60 minuter beroende på grad.

OBS! Samtliga ordinarie pass är inställda dessa dagar.

Gradering till DAN grad
Alla som graderar till Dan grader, både skarpt och test, kommer att göra under lägret 19 maj. Lägerdelen är obligatorisk för de som graderar skarpt och frivilligt för de som testar. Testgradering till Dan grader inklusive läger är kostnadsfritt.

Graderingsavgift
Graderingsavgiften är 250 kr. För de som graderar för första gången så tillkommer 150 kr för ett nationellt TKD pass. 

Avgiften för graderingslägret är 250 kr utöver graderingsavgiften.

Total graderingskostnad:

Deltagare Kvällstid Läger
Nybörjare 400 kr 650 kr
10 kup-1 och högre 250 kr 500 kr


Dan-avgifter
Testgradering till Dan grader inklusive läger är kostnadsfritt. de som går skarpt betalar både de internationella/nationella avgifterna för gradering + vår avgift för läger. Se kostnader från ITF här >>

Krav för att få gradera
För att få lov att gradera sig skall medlems- och terminsavgift vara betald innan anmälan görs och graderingsavgiften skall vara betald enligt den faktura som skickas ut.

OBSERVERA
Det kommer inte finnas möjlighet att betala graderingsavgift, medlems- eller terminsavgift kontant vid graderingstillfället.

Faktura på graderingsavgiften kommer att skickas ut via mail i anslutning till att anmälningstiden går ut, så var noga med att fylla i korrekta kontaktuppgifter i anmälningsformuläret.

Utrustning
Gradering sker i Dobok för alla som inte graderar för första gången. Ta med alla skydd du har samt vattenflaska, och även ditt TKD pass. Som nybörjare får man TKD passet ett tag efter sin första gradering.

Ha även med dig något att äta ifall du blir hungrig. Det kommer att finnas möjlighet att köpa fika och sötsaker i caféet, samt lunch på graderingslägren.

Anmälan
Vid anmälan anger du vem du är, vad du har för grad idag, och om du vill gradera på en kväll, eller på läger. Notera att läger är obligatoriskt från 3 Kup.

Vid anmälan skickas ett automatiskt bekräftelsemail, som ibland kan hamna i skräpposten, så ha även koll där.

Uppdaterad: 02 SEP 2019 13:16 Skribent: FTKD
Epost: This is a mailto link 


 

logga_alone_200x72


 

mf-banner-250x100

 

new_itf_logox880

 

Postadress:
Frölunda TKD Klubb - Taekwondo
Håkan Hansson, Fyrspannvägen 31
42541 Hisings Kärra

Besöksadress:
August Barks gata 2
42132 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031575750
E-post: This is a mailto link