Hoppa till sidans innehåll

Frölunda Tigers


SCHEMA HT 2019

Om TKD Tigers

TKD Tigers är en träningsform riktad till barn 4-7 år och designad kring delar av ditt barns sociala samt psykologiska utveckling. Träningen har för avsikt att ge ert barn bästa möjliga förutsättningar i livet.

Undervisning sker inom flera viktiga områden som främlingsagerande, mobbningshantering, säkerhet vid nödsituationer, hälsosam livsstil mm.

TKD Tigers huvudsyfte är att utrusta barn med bra kunskap och erfarenheter som kan hjälpa dem i problematiska och farliga situationer. Ni kommer under träningen märka att detta görs genom lek och bus, rollspel och diskussioner som yngre barn lätt förstår.

Välkommen till en unik möjlighet för ditt barn! Anmäl ditt barn till Frölunda Tigers här! Grupperna är just nu fulla men vi sätter ditt barn på kö och hör av oss när det finns en plats ledig.

TKD Tigers™ är ett professionellt och framgångsrikt kampsportskoncept för barn 4 – 7 år. I denna utvecklingsålder kan barn lära sig fantastiska saker genom förebilder.

Träningskonceptet bygger på fem viktiga livsteman

  • Främlingsagerande
  • Mobbningshantering
  • Lagarbete & ledarskap
  • Nödfallsagerande brand-, vatten och väg säkerhet
  • Träning & hälsa

Dessa teman är balanserade med enkla försvarstekniker från Taekwon-Do träningen plus vanlig motorikträning. Barnen lär sig också våra viktiga grundprinciper artighet, ärlighet, uthållighet, självkontroll och okuvlig anda (att aldrig ge upp).

Under terminen så testas barnens kunskaper i livsteman, Taekwon-Do tekniker och grundprinciperna. Detta belönas med märken och grader vilket gör att barnen hela tiden blir motiverade i sin träning.

När barnen fyllt 8 år fortsätter de flesta i vår vanliga Taekwon-Do verksamhet i en  barngrupp för 8-12 åringar.

Graderingar
Ordning på Tigergraderingar och vilken grad det översätts till när de fyllt 8 år och går in i barngrupperna. Höstterminen 2019's gradering är satt till den 24 november. Läs mer om graderingen och anmäl ert barn här!


Utrustning: Dobok (dräkt) eller mjuka kläder och vattenflaska

Beställning av tigerdräkt och skydd
Beställ hos Håkan, This is a mailto link. Ange namn, klubb och exakt längd från topp till tå på barnet, så får ni en som blir ”lagom för stor” så att hon eller han kan växa lite i den. Bälte ingår.

Man kan träna hur länge som helst i vanliga träningskläder så dräkt är helt frivilligt. Dock har vi bara bälte till dräkt och endast orange bälte för tigrar (4-7 år).

Instruktion för hur man sätter på märket på Tigerdräkten

Uppdaterad: 03 OKT 2019 10:31 Skribent: FTKD
Epost: This is a mailto link 

 


 

logga_alone_200x72


 

mf-banner-250x100

 

new_itf_logox880

 

Postadress:
Frölunda TKD Klubb - Taekwondo
Håkan Hansson, Fyrspannvägen 31
42541 Hisings Kärra

Besöksadress:
August Barks gata 2
42132 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 031575750
E-post: This is a mailto link