Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar angående gradering


Vi får många frågor om vad som gäller på graderingarna och ber dig först och främst att leta igenom hemsidan då den mesta informationen finns här.

Följande är ett urval av de vanligaste frågorna och svaren:

 • Jag är osäker på om jag betalt träningsavgift som ju är ett krav inför graderingen? Detta skall alltid göras i början av terminen för att din försäkring skall gälla. Kontakta din bank och kontrollera ditt kontoutdrag i första hand, i andra hand kontakta klubbens kassör.

 

 • Jag kan inte gå på graderingsdatumet, kan jag göra det någon annan gång? Om man är sjuk eller får förhinder så hänvisas du till ett senare uppsamlingstillfälle eller nästa ordinarie gradering.

 

 • Jag har betalt för graderingen men kan inte vara med, skall jag betala igen för nästa tillfälle då? Nej din betalning gäller för nästa tillfälle också.

 

 • Jag klarade inte min gradering, skall jag betala igen för nästa tillfälle då? Nej din betalning gäller för nästa försök också.

 

 • Mitt Taekwon-Do pass är borta, vad gör jag? Om du inte hittar ditt pass så måste du beställa ett nytt (150kr).

 

 • Jag har inte fått mitt pass ifyllt med alla grader? Ta med dina certifikat som du fått på alla graderingar till din graderingsinstruktör på klubben så kan hen ge dig de påskrifter som saknas.

 

 • Jag har inte hunnit gå domarutbildningen? Då hänvisas du till ett senare graderingstillfälle då du hunnit gå kursen.

 

 • Måste jag gradera mig? Det finns inget krav på att gradera sig, om du inte känner dig redo så är det helt okej att avvakta så att du får mer tid att träna på alla moment.

 

 • Vilka krav gäller för färgbälten? De färgade häftena som klubben tillhandahåller gäller.

 

 • Jag har inte fått något färgat teorihäfte? Detta delas alltid ut på graderingarna. Om du inte fått något så kontakta din instruktör för att få ett, om du tappat bort det så kontakta din instruktör för att köpa ett nytt.

 

 • Ska man kunna mer än det som står i häftena? Nej men glöm inte att träna på allt från tidigare nivåer också.

 

 • Jag kan inte göra så många armhävningar som det står i häftet? Vi kan kontrollera på uthållighet och styrka genom sparringronder, armhävningar, mitsar, balanssparkar eller situps osv. Vi testar er fysiska förmåga på ett sätt som är ”i nivå” med armhävningskravet. Detta gör vi för att ni ska öka er fysiska nivå kontinuerligt. Ju högre upp i graderna man kommer ju mer egen tid förväntas man lägga på fysisk förberedelse (styrka/kondition) som komplement till den rent tekniska träningen (tekniker, tul etc).

 

 • Måste jag testgradera till alla Dan-grader? Kraven gäller till 1 och 2 dan (2 testgraderingar till 2 Dan). De av våra elever som ska ta 3 dan: vi erbjuder gratis testgradering i våra klubbar men kräver inte att man ska ta dem. Till 3 dan och uppåt måste följa nationella krav enligt SIF.
Uppdaterad: 22 MAR 2019 14:04 Skribent: FTKD
E-post: This is a mailto link

new_itf_logox880

Enrecon.png

Play.png

PM.png

Wellspect.png


logga_alone_200x72

mf-banner-250x100

 

Postadress:
Frölunda TKD Klubb - Taekwondo
Håkan Hansson, Fyrspannvägen 31
42541 Hisings Kärra

Besöksadress:
August Barks gata 2
42132 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0739022630
E-post: info@frolundataekwon...