Hoppa till sidans innehåll

Brev från vår ordförande


Hej Taekwon-Do vänner,

Hur skriver man ett brev till klubbens medlemmar i tider som dessa? Inte helt enkelt, men något jag vill göra för att visa att vi bryr oss om alla er som på ett eller annat sätt har en relation till Frölunda Taekwon-Do klubb.

Jag vill inleda med att säga att jag hoppas att just du och din familj har hållit er friska och så här långt klarat er lindrigt genom pandemin. Dock så förstår vi att i en stor framilj som Frölunda Taekwon-Do klubb så kommer flera också påverkas negativt. Många av er har redan direkt eller indirekt drabbats hälsomässigt, i studier, ert arbetsliv eller via nära och kära.

I tider av utmaningar och motgångar så vet vi hur viktigt det är med rutiner, en möjlighet att träffa vänner och att hålla igång kroppen. Vi vet att Frölunda Taekwon-Do klubb under vanliga förhållanden utgör ett sådant forum där vi hittar trygghet och glädje, men nu har även vi tvingats ändra vår verksamhet och för många av er fått stänga träningen helt. Vi försöker komplettera med streamade pass, möjliggöra träning för dem som kan och får delta, och fortfarande genomföra graderingar för vissa målgrupper. Dock är vi smärtsamt medvetna om att det inte räcker fullt ut för många av er.

Vår förhoppning är nu tredelad; Att du har förståelse för vår situation och de beslut vi tvingas ta för att skydda allas våra medmänniskor, att du kan motivera dig eller din anhörig att hålla igång träningen på egen hand med de stöd som erbjuds samt att du eller din anhörig vill komma tillbaka i vanlig träning så fort vi öppnar upp igen.

Taekwon-Do-träning är, liksom all träning, viktig för att må bra. Jag vill dock påstå att vi har en dimension till som ger extra stöd i tider av utmaningar och det är den mentala delen av vår träning. Som många av er vet så är det ingen slump att vi skriver vårt namn med ett bindestreck i mitten. Taekwon representerar den fysiska träningen med bland annat sparkar och slag. Do representerar den mentala resan, personligheten och mognaden. Vi har också mål som vi strävar mot i vår träning, ni eller era anhöriga kan säkert rabbla dem i sömnen! Det är dessa delar av Taekwon-Do jag hoppas nu skall stärka er i så väl den egna träningen som kanske andra utmaningar ni ställs inför.

”Artighet” är något vi tränar på varje gång vi bugar mot varandra eller låter någon tala till punkt, när vi hämtar en mits åt en kompis eller hur vi genomför övningar. Artighet är något vi nu måste ha i åtanke i varje kontakt med våra medmänniskor t.ex. då vi behöver släppa någon före i affären, ge någon extra plats på bussen eller tvättar händerna extra noggrant av respekt för oss själva och andra.

”Uthållighet” får oss att orka med vår träning och alla svåra och krävande moment. Nu kan det också relateras till de restriktioner vi hela tiden påminns av från våra myndigheter och att vi skall ”Hålla i och hålla ut”. Vi vet att ni gör vad ni kan för att följa rekommendationerna men hoppas också att ni har uthållighet i er egen träning, sätta upp träningsmål per vecka och också genomföra dem.

”Självkontroll” relateras vanligtvis till kontrollen vi har på våra Taekwon-Do tekniker men rör nu lika mycket att ta kontroll över sig själv i egenträningen, sköta skolan, sköta arbetet och vara det barn, den förälder, den partner eller den medmänniska man vill vara, också i dessa tider.

Nu närmar vi oss jul, en tid som vanligtvis präglas av mys med familj och vänner, vila, mat och julklappar. Det enda vi vet i år är att julen kommer att bli mycket annorlunda på alla sätt.
Jag hoppas att så många som möjligt av er finner sätt att ha den jul ni önskar, även om den kanske blir på en annan plats eller under förutsättningar ni inte är vana vid. Och jag hoppas att ni känner att ni och era anhöriga har fått med några små enkla verktyg från Taekwon-Don för att klara kommande månader lite lättare, så väl i er träning som i livet i stort.

Slutligen hoppas jag att ni känner att vi instruktörer, anställda och andra engagerade på Frölunda Taekwon-Do klubb saknar er alla i klubblokalen och ser fram emot att träffa er igen så snart det bara är möjligt! Vi ser fram emot ljudet av sparkar, slag och skratt i våra tre dojanger, sorlet från föräldrar som tjötar över en fika och svettlukten som vädras ut efter ett ordentligt genomfört pass.

Håll i och håll ut så är vi snart där igen!

Markus Wittebo
Ordförande Frölunda Taekwon-Do klubb

Uppdaterad: 23 NOV 2020 20:59 Skribent: FTKD
Epost: This is a mailto link 

 


 

logga_alone_200x72


 

mf-banner-250x100

 

new_itf_logox880

 

Postadress:
Frölunda TKD Klubb - Taekwondo
Håkan Hansson, Fyrspannvägen 31
42541 Hisings Kärra

Besöksadress:
August Barks gata 2
42132 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0739022630
E-post: info@frolundataekwon...