Hoppa till sidans innehåll

Föräldrainformation


Frölunda Taekwon-Do har under många år bedrivit barnträning, där många barn väljer att fortsätta hela vägen upp i vuxen ålder och så småningom tar sitt svarta bälte. Taekwon-Do är mer än en idrott, det är en livsstil som utvecklar en både fysikt och psykiskt.

För att möjliggöra barnträning på schemat har vi ett stort antal ledare som varje vecka leder ett eller flera pass för att utveckla ert barn inom Taekwon-Do.

Frölunda är precis som de flesta idrottsföreningar i Sverige en ideellt organiserad idrottsklubb, vilketinnebär att ledarna håller träningar på sin fritid. Många ledare i vår förening har lett pass i flera år medan vissa precis har börjat instruera. Vi har en stor variation bland ledare i olika grader och åldrar vilket vi ser som en enorm tillgång. Nya ledare börjar med att hålla pass tillsammans med en mer rutinerad ledare.

I första hand lägger vi träningsschemat så att yngre medlemmar och nybörjare tränar tidigare på kvällen än äldre och mer erfarna medlemmar. Hänsyn tas också till de ledare som ska hålla passet.

Under träning ser vi gärna att föräldrar sitter med och tittar på. Vissa pass ber ledaren föräldrarna att hjälpa till med enklare moment. Barnen tycker om det och utvecklas snabbare. Dock är det ledaren som står för utbildningen och leder barnen under passet. Föräldrar får gärna vara stöttande och uppmuntrande lite diskret utan att störa. Ett utmärkt tillfälle till beröm i samband med vattenpauser. 

Vi ser gärna att så många elever som möjligt, i alla åldrar, tävlar. Det är utvecklande både fysiskt och psykiskt. Dessutom är det roligt och inte så nervöst som många tror. Dock är det inget krav.

Vid skada kan man komma och titta på en träning. På så vis ser och hör man vad som lärs ut. Är man sjuk måste man stanna hemma.

Vi vill att alla elever (föräldrar till barn) bevakar hemsidan minst en gång per vecka ( gärna oftare exempelvis innan ert barns träningstillfäle ) för att få aktuell information eller utifall att träningen någon gång skulle blir inställd. Det som också kommer upp på hemsidan är datum för graderingar och sista anmälningsdag till dessa. Vi delar inte ut lappar till barnen att ta hem utan räknar med att info via hemsidan når alla. Vi har även en öppen Facebooksida och en stängd Facebookgrupp.

Vill man köpa dräkt eller skydd så behöver dessa vara av rätt typ. Beställer ni via klubben kan vi ge er råd om olika typer i olika prisklasser. Läs mer här om träningsutrustning. 

En dräkt kostar 500 kr inkl bälte. Man kan börja bära byxorna (+ t-shirt) redan som nybörjare. Efter sin första gradering kan man använda hela dräkten. Till andra terminen bör man succesivt införskaffa personlig träningsutrustning som tandskydd, handskar, fotskydd, suspensoar (för killar) och hjälm. Magplatta behövs inte då vi har många på klubben som man kan låna vid träningstillfället.

Efter första graderingen beställer klubben ett så kallat ”Taekwon-Do pass” till samtliga medlemmar, vilket fungerar som ett slags id-handling inom taekwondo. I detta noteras bland annat datum för genomförda graderingar, samt examinatorns underskrift. Passet är obligatoriskt att medföra vid tävling eller gradering. Det är således mycket viktigt att man ser till att redan från början få det korrekt ifyllt.

Terminsavgiften faktureras till den mailadress som är anmäld till klubben och fakturan skickas ut i början av terminen.

Som tidigare nämnts är vi en ideell idrottsförening och det betyder att vi tillsammans ansvarar för att hålla rent och snyggt i lokalen. Det blir en mycket trevligare träningsmiljö om vi ALLA hjälps åt med den biten, följ tex med ditt barn på toaletten så den lämnas ren och fin.

Har ni frågor får ni gärna kontakta respektive ledare eller någon styrelsemedlem, kontaktuppgifter finns under rubriken "Kontakt".

Här är också en länk till ITF Sverige där man kan få information om vad som händer i Taekwon-Do Sverige, i världen, vilka graderingskrav som finns, följa landslaget när de är i väg och tävlar osv. 

Vi välkomnar ditt barn till vår stora Taekwon-Do familj!

Uppdaterad: 20 MAR 2022 11:29 Skribent: FTKD
E-post: This is a mailto link

new_itf_logox880

Enrecon.png

Play.png

PM.png

Wellspect.png


logga_alone_200x72

mf-banner-250x100

 

Postadress:
Frölunda TKD Klubb - Taekwondo
Håkan Hansson, Fyrspannvägen 31
42541 Hisings Kärra

Besöksadress:
August Barks gata 2
42132 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0739022630
E-post: info@frolundataekwon...