Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rutin vid skador/skadeanmälan i samband med träning


Från och till så inträffar vid träningen mindre incidenter, vilket kan röra sig om stukningar, vrickningar etc, men även andra skador relaterat till kampsportsmoment. Vår respekt för varandra och vikten av att följa instruktioner och regler är viktigt, men helt kan vi inte undvika risken för olyckor och sammanstötningar. 

För att vi också skall hantera rapportering och försäkringsfrågor, samt eventuell ersättning för kostnader relaterat till läkarbesök på rätt sätt ber vi er som tränande medlem eller målsman till tränande medlem att följa nedanstående rutin vid eventuella incidenter. Klubben har ingen egen administrativ roll i att rapportera skador. Föreningen är försäkrad genom Folksam idrottsförsäkringar.

Medlemskap (betalt medlemskap genom utfakturerad terminsavgift) i föreningen är det som ligger till grund för att få skyddet. Vi vill betona vikten av att alla medlemmar därför också förstår allvaret i att betala sin medlemsavgift i god tid enligt fakturering och kontakta kassör om man saknar fakturering för aktuell termin.


RUTIN

Anmälan om skada skall helst ske i samtliga fall (för eventuella senare problem) och inte minst då man har behövt/kommer behöva läkarbesök.

Kontakt sker enklast genom att skadad eller målsman ringer in till Folksam på 0771-950950 och anmäler skada.

Där kan man också meddela vilka kostnader man har haft relaterat till skadan. Försäkringsbolaget Folksam bedömer omfattningen och har belopp/schabloner som de betalar ut direkt till den skadade beroende på omfattningen av skadan.

När man ringer in som medlem/tränande, så kan det vara enklare att ange försäkringsnummer K64552 som hänvisar till försäkringen under Svenska Taekwondoförbundet.

Det går också att anmäla skadan via webanmälan, klicka här för att komma till Folksams webbsida.

För aktuella och kompletta villkor hänvisar vi till att läsa om vad som ingår i försäkringen (vid olycksfall/skada) som specifikt avser Svenska Taekwon-doförbundets försäkring/samarbete:

https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/taekwando

Som ni kan läsa i försäkringsvillkoren från 1 januari 2019 och som vi vill förtydliga, så täcker inte försäkring upp moment relaterat till tävling/träning avseende krossteknik och/eller vapenteknik – varför dessa moment utövas på eget ansvar eller avstås ifrån.

Försäkringsvillkor Idrottsförsäkring Folksam 2019

Uppdaterad: 26 SEP 2019 11:01 Skribent: FTKD
E-post: This is a mailto link

new_itf_logox880

Enrecon.png

Play.png

PM.png

Wellspect.png


logga_alone_200x72

mf-banner-250x100

 

Postadress:
Frölunda TKD Klubb - Taekwondo
Håkan Hansson, Fyrspannvägen 31
42541 Hisings Kärra

Besöksadress:
August Barks gata 2
42132 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0739022630
E-post: info@frolundataekwon...